ADX

ADX

Sebuah lagi indikator yang mungkin menangkap perhatian anda adalah ADX, indikator kekuatan trend.

Indikator MT4 ini secara automatik menampilkan 3 garisan:

            Indeks Arah Purata (ADX) itu sendiri (garisan kuning tebal)

            Indikator Arah Positif (+DI) (garisan hijau) - beza antara dua puncak yang berturutan

            Indikator Arah Negatif (+DI) (garisan merah) - beza antara dua lembah yang berturutan

Kaedah mentafsir:

+DI and -DI mentakrifkan arah pergerakan. Secara amnya, bulls berlanjutan bila +DI lebih besar dari -DI, sementara bears menguasai bila -DI lebih besar. Persilangan +DI dan -DI membentuk sebuah sistem berdagang bila digabungkan bersama ADX.

ADX (garisan kuning) digunaakn untuk menentukan jika pasangan matawang sedang dalam trend atau tidak. Trend yang kuat sedang berlangsung bila ADX di atas 25 dan tiada trend sedang berlaku bila ADX di bawah 20. Seperti ada satu zon kelabu di antara 20 dan 25.

Signal beli terhasil bila +DI menyilang ke atas -DI (ADX mesti lebih dari 25). Stop Loss biasanya dipasang pada lembah di hari pembentukan signal. Signal beli kekal terpakai selagi mana lembah ini masih bertahan, walaupun +DI menyilang ke bawah -DI kembali.

Begitu jugalah sebaliknya, signal jual terhasil bila -DI menyilang ke atas +DI (ADX wajib di atas 25). Harga puncak hari pembentukan signal menjadi stop loss.

Popular

Mesyuarat & Sidang Akhbar Bank Inggeris (BoE)

Mesyuarat Bank Inggeris sentiasa menjadi pendorong kuat pound British. Mesyuarat pada 14:00, 2 November nanti tidak terkecuali.

KDNK Cina & Pengeluaran Perindustrian

Penarafan Global S&P baru-baru ini telah menurunkan penarafan kredit kerajaan China. Kesannya, pasaran akan memberi tumpuan khusus kepada penerbitan data utama China – KDNK dan pengeluaran industri. Data ini akan diterbitkan pada 05:00 waktu MT 19 Oktober. 

Mesyuarat ECB

Para pedagang tidak sabar menantikan mesyuarat Bank Pusat Eropah (ECB) pada 26 Oktober. Badan kawal selia itu akan menerbitkan keputusan dasar kewangannya pada 14:45 waktu MT. President ECB, Mario Draghi, akan mengadakan sidang akhbar pada 15:30 waktu MT. 

Promosi yang akan anda minati

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi