Bank Pusat: kajian polisi dan akibat

Bank Pusat: kajian polisi dan akibat

Berdagang di pasaran Forex bukanlah perjalanan yang enteng. Ia menuntut tenaga dan pengetahuan yang banyak,. Sama seperti lain-lain kerjaya professional, seorang pedagang harus mengetahui segalanya tentang “ketukangannya“. Jadi, adalah satu idea yang bagus untuk membiasakan diri dengan dasar kewangan bank-bank pusat utama.

Untuk menguasai pemahaman polisi mana-mana bank pusat, anda perlu tahu objektifnya, tugas-tugas amnya, juga jadual dan agenda mesyuaratnya. Sebagai tambahan, anda perlu berkebolehan untuk mengunjurkan impak-impak yang mungkin dari tindakannya, ke atas nilai masa hadapan matawang terkait.

Popular

Mesyuarat & Sidang Akhbar Bank Inggeris (BoE)

Mesyuarat Bank Inggeris sentiasa menjadi pendorong kuat pound British. Mesyuarat pada 14:00, 2 November nanti tidak terkecuali.

KDNK Cina & Pengeluaran Perindustrian

Penarafan Global S&P baru-baru ini telah menurunkan penarafan kredit kerajaan China. Kesannya, pasaran akan memberi tumpuan khusus kepada penerbitan data utama China – KDNK dan pengeluaran industri. Data ini akan diterbitkan pada 05:00 waktu MT 19 Oktober. 

Mesyuarat ECB

Para pedagang tidak sabar menantikan mesyuarat Bank Pusat Eropah (ECB) pada 26 Oktober. Badan kawal selia itu akan menerbitkan keputusan dasar kewangannya pada 14:45 waktu MT. President ECB, Mario Draghi, akan mengadakan sidang akhbar pada 15:30 waktu MT. 

Promosi yang akan anda minati

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi