Jalur Bollinger

Jalur Bollinger

Jalur Bollinger adalah satu lagi perkakas berguna untuk menentukan trend. Jelas lagi bersuluh, jika harga sedang di dalam trend, ia tidak bergerak dalam dalam satu garisan lurus, tetapi ia melencong ke sisi. Jalur Bollinger direka untuk menjejak pelencongan harga dari garisan MA 20. Indikator teknikal ini memisahkan aksi harga kepada 3 zon berasingan. Jika harga terletak di antara jalur tengah dan jalur atas, ia berada di zon beli. Jika sesuatu matawang terperangkap di antara jalur tengah dan bawah, harga terletak di zon jual. Jika harga melilau di sekitar zon tengah, ia berada di wilayah "antah berantah". Ertinya, ia sedang mencari arah trend. Jalur Bollinger juga mempunyai satu lagi ciri yang tersendiri. Ada waktunya kita boleh mencerap pengecutan yang berulang-ulang di carta. Apabila jalur menjadi lebih sempit ia memberitahu kita bahawasanya kita sedang berdagang di pasaran yang tenang dan satu tempoh yang bergolak akan melanda tidak lama lagi. Secara kontrasnya, jika jalur menjadi luas, ia bermakna pergolakan kian surut jadi eloklah tamatkan dagangan dan keluar dari pasaran.

Popular

Mesyuarat ECB

Para pedagang tidak sabar menantikan mesyuarat Bank Pusat Eropah (ECB) pada 26 Oktober. Badan kawal selia itu akan menerbitkan keputusan dasar kewangannya pada 14:45 waktu MT. President ECB, Mario Draghi, akan mengadakan sidang akhbar pada 15:30 waktu MT. 

CPI UK

UK akan menerbitkan angka-angka CPI pada 11:30 waktu MT 17 Oktober.

Penyata kadar RBNZ

Selepas Parti Buruh memenangi pilihanraya New Zealand di bulan September, mungkin akan ada beberapa perubahan pada Bank Rizab New Zealand. Bakal perdana menteri negara itu, Jacinda Ardern, pernah menyebut tentang rancangan untuk mereformasikan akta bank pusat. 

Promosi yang akan anda minati

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera