Perdagangan Trend

Perdagangan Trend

Ini sebuah lagi gaya yang sesuai untuk mereka yang ingin mengambil peluang ke atas harga yang sedang dalam trend, yang menurut mereka akan berlanjutan untuk suatu masa yang panjang. Pedagang sebegini mungkin mencuba untuk mengenal pasti kelemahan serta dedahan kepada risiko luaran dan dalaman bagi matawang yang mereka mahu dagangkan sebelum membuat keputusan untuk masuk ke dalam pasaran.

Berdagang mengikut trend boleh menjadi sangat efektif. Anda boleh mengumpul keuntungan dalam tempoh yang lama sebelum trend mulai menyongsang. Tetapi terdapat masalah dalam mengenal pasti waktu trend berpatah balik. Anda harus benar-benar teliti dengan sebarang fundamental yang mungkin mengganggu dagangan anda yang sedang menguntungkan.

Contoh pedagang

George-Soros.png

George Soros, salah seorang pelabur paling berjaya di dunia, lelaki yang menundukkan Bank of England, mungkin pedagang pengikut trend paling ulung di zaman kita. Disebabkan strategi mengikut trend, naluri yang tajam dan wawasan tepat tentang pembalikan arah trend, beliau berjaya menjadi salah seorang dari 30 manusia terkaya di dunia.

Popular

Mesyuarat & Sidang Akhbar Bank Inggeris (BoE)

Mesyuarat Bank Inggeris sentiasa menjadi pendorong kuat pound British. Mesyuarat pada 14:00, 2 November nanti tidak terkecuali.

KDNK Cina & Pengeluaran Perindustrian

Penarafan Global S&P baru-baru ini telah menurunkan penarafan kredit kerajaan China. Kesannya, pasaran akan memberi tumpuan khusus kepada penerbitan data utama China – KDNK dan pengeluaran industri. Data ini akan diterbitkan pada 05:00 waktu MT 19 Oktober. 

Mesyuarat ECB

Para pedagang tidak sabar menantikan mesyuarat Bank Pusat Eropah (ECB) pada 26 Oktober. Badan kawal selia itu akan menerbitkan keputusan dasar kewangannya pada 14:45 waktu MT. President ECB, Mario Draghi, akan mengadakan sidang akhbar pada 15:30 waktu MT. 

Promosi yang akan anda minati

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi