CPI & Jualan Runcit AS

CPI & Jualan Runcit AS

CPI Amerika dan angka jualan runcit akan terbit pada 15:30 waktu MT 12 Januari.
Pada bulan Disember, Rizab Persekutuan AS telah mengatakan bahawa mereka menjangkakan akan menaikkan kadar faedah 3 kali pada 2018. Sama ada mereka akan berpegang kepada perancangan ini atau tidak, akan bergantung sebahagian besarnya kepada angka CPI AS. CPI bermaksud Indeks Harga Pengguna. CPI Utama (Headline CPI) mengukuh pada 0.4% di bulan November seperti yang djangkakan, dibantu oleh harga bahan api yang lebih tinggi. Namun, CPI Teras, yang tidak mengambil kira harga makanan dan tenaga, meningkat hanya 0.1% dan lebih rendah dari unjuran. Kesannya, untuk membeli USD pada waktu pengumuman kali ini kita akan memerlukan peningkatan yang ketara dalam kedua-dua indeks inflasi. Jika tidak, greenback akan melemah. 
Bacaan jualan runcit akan diumumkan serentak dengan inflasi. Kita akan dapat melihat berapa banyak pembelian orang-orang Amerika sebelum Krismas. Ini adalah indikator penting kekukuhan ekonomi AS. 
usd

Serupa

Jualan Runcit NZ

Statistik New Zealand akan mengumumkan data jualan runcit negara tersebut pada 11:45 waktu MT, 23 Febuari.

nzd
Pembentangan Laporan Inflasi UK

Gabenor Bank Inggeris dan beberapa ahli Jawatankuasa Dasar Kewangan akan memberikan keterangan tentang inflasi dan unjuran ekonomi di hadapan Jawatankuasa Perbendaharaan Parlimen pada 12:00 waktu MT, 20 Febuari.

gbp
Data Buruh Australia

The state of a country’s labor market has a direct impact on its economic growth…

Popular

Mesyuarat ECB

Para pedagang tidak sabar menantikan mesyuarat Bank Pusat Eropah (ECB) pada 26 Oktober. Badan kawal selia itu akan menerbitkan keputusan dasar kewangannya pada 14:45 waktu MT. President ECB, Mario Draghi, akan mengadakan sidang akhbar pada 15:30 waktu MT. 

eur
CPI UK

UK akan menerbitkan angka-angka CPI pada 11:30 waktu MT 17 Oktober.

Mesyuarat RBA

Dasar Bank Rizab Australia (RBA) adalah pendorong utama AUD. Badan kawal selia ini akan sekali lagi menyampaikan keputusan dasar monetarinya pada 05:30 waktu MT, 7 November nanti. 

aud

Promosi yang akan anda minati

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera