Mesyuarat BOE

Mesyuarat BOE

Setiap bulan, Bank Inggeris mengumumkan keputusan mesyuaratnya. Pada Febuari, ia akan berlangsung pada 14:00 waktu MT, 8 Febuari. Oleh kerana dijangkakan tiada perubahan pada dasar monetari, poin kunci akan terletak pada minit yang mengandungi undian ahli-ahli Jawatankuasa Dasar Monetari.
Sistem X-X-X menunjukkan berapa ramai ahli telah mengundi untuk kenaikan kadar, berapa ramai yang mengundi untuk penurunan dan berapa pula yang mahu kadar dikekalkan. Membandingkan kadar ini dengan minit silam, kita boleh membuat unjuran tentang tindakan masa hadapan regulator ini. Undian terakhir adalah pada Disember dan semua ahli telah mengundi untuk tidak mengubah kadar. Pada waktu itu reaksi pound adalah hambar. Kali ini bank pusat ini akan turut mengumumkan laporan inflasi suku tahunan, jadi GBP mampu melakukan gerakan besar berbanding matawang-matawang lain.
gbp

Serupa

Daftar Gaji Bukan Perladangan AS (NFP)

Bila kita bercakap tentang indikator ekonomi yang paling penting, salah satu yang hadir di minda kita adalah Daftar Gaji Bukan Perladangan AS, yang dikenali sebagai NFP.

usd

Popular

Penyata kadar RBNZ

Selepas Parti Buruh memenangi pilihanraya New Zealand di bulan September, mungkin akan ada beberapa perubahan pada Bank Rizab New Zealand. Bakal perdana menteri negara itu, Jacinda Ardern, pernah menyebut tentang rancangan untuk mereformasikan akta bank pusat. 

nzd

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera