Mesyuarat BOE

Mesyuarat BOE

Setiap bulan, Bank Inggeris mengumumkan keputusan mesyuaratnya. Pada Febuari, ia akan berlangsung pada 14:00 waktu MT, 8 Febuari. Oleh kerana dijangkakan tiada perubahan pada dasar monetari, poin kunci akan terletak pada minit yang mengandungi undian ahli-ahli Jawatankuasa Dasar Monetari.
Sistem X-X-X menunjukkan berapa ramai ahli telah mengundi untuk kenaikan kadar, berapa ramai yang mengundi untuk penurunan dan berapa pula yang mahu kadar dikekalkan. Membandingkan kadar ini dengan minit silam, kita boleh membuat unjuran tentang tindakan masa hadapan regulator ini. Undian terakhir adalah pada Disember dan semua ahli telah mengundi untuk tidak mengubah kadar. Pada waktu itu reaksi pound adalah hambar. Kali ini bank pusat ini akan turut mengumumkan laporan inflasi suku tahunan, jadi GBP mampu melakukan gerakan besar berbanding matawang-matawang lain.
gbp

Serupa

Jualan Runcit NZ

Statistik New Zealand akan mengumumkan data jualan runcit negara tersebut pada 11:45 waktu MT, 23 Febuari.

nzd
Pembentangan Laporan Inflasi UK

Gabenor Bank Inggeris dan beberapa ahli Jawatankuasa Dasar Kewangan akan memberikan keterangan tentang inflasi dan unjuran ekonomi di hadapan Jawatankuasa Perbendaharaan Parlimen pada 12:00 waktu MT, 20 Febuari.

gbp
Data Buruh Australia

The state of a country’s labor market has a direct impact on its economic growth…

Popular

Mesyuarat ECB

Para pedagang tidak sabar menantikan mesyuarat Bank Pusat Eropah (ECB) pada 26 Oktober. Badan kawal selia itu akan menerbitkan keputusan dasar kewangannya pada 14:45 waktu MT. President ECB, Mario Draghi, akan mengadakan sidang akhbar pada 15:30 waktu MT. 

eur
CPI UK

UK akan menerbitkan angka-angka CPI pada 11:30 waktu MT 17 Oktober.

Mesyuarat RBA

Dasar Bank Rizab Australia (RBA) adalah pendorong utama AUD. Badan kawal selia ini akan sekali lagi menyampaikan keputusan dasar monetarinya pada 05:30 waktu MT, 7 November nanti. 

aud

Promosi yang akan anda minati

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera