Perubahan jadual perdagangan sempena DST

Perubahan jadual perdagangan sempena DST

Musim bunga telah tiba! Untuk mendapatkan waktu siang ekstra 1 jam beberapa wilayah akan menata jam mereka satu jam ke hadapan bersesuaian dengan Daylight Saving Time (DST).

Mulai dari 8 Mac 2020, Amerika Syarikat akan beralih ke masa musim panas. Negara-negara Eropah beralih ke masa musim panas pada 29 Mac 2020. Waktu operasi pasaran di dalam tempoh ini untuk MT4, pelayan MT5, dan platform FBS Trader adalah berbeza dari waktu-waktu biasa. 

Berikut adalah pelan bagi perubahan tersebut.

Mulai dari 8 Mac 2020, WTI, BRN, XAUUSD, XAGUSD, Palladium, Platinum, S&P500, NASDAQ, YM, Nikkei 225, dan saham-saham Amerika akan tersedia untuk didagangkan 1 jam lebih awal lantaran dari berkuatkuasanya peralihan ke musim panas di AS.

Pada 29 Mac, Daylight Saving Time akan dikuatkuasa di Eropah. Jam di platform MT4, MT5 dan FBS Trader juga akan ditata 1 jjam ke hadapan. Jadual perdagangan beranjak 1 jam lebih awal mulai dari 30 Mac.

Jadual perdagangan untuk WTI, BRN, XAUUSD, XAGUSD, Paladium, Platinum, S&P500, NASDAQ, YM, Nikkei 225 dan saham-saham Amerika akan kembali sejajar dengan masa MetaTrader mulai dari 30 Mac.

Jangan ragu-ragu untuk mendapatkan nasihat dari pasukan khidmat pelanggan 24/7 kami jika anda ada sebarang soalan tentang perubahan masa musim panas.

Pertimbangkan perubahan DST bila merancang sesi perdagangan anda!

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Ketahui lebih lanjut

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera